İşe Alım Danışmanlığı İlkeleri ile ilgili resim

İşe Alım Danışmanlığı İlkeleri

Uygun ve nitelikli personel işe alım danışmanlığı ilkeleri. Şu soruyla başlayabiliriz.

Bu tür ilkeler neden gereklidir, bu ilkeler kimlere yöneliktir ve bu ilkelerin kapsamı nedir?

Bu ilkeler neden gereklidir?
Şüphesiz, kendi şirketinizde stratejik olarak önemli pozisyonları doldururken, her zaman doğru personel arayışında size yardımcı olacak yetkin ve sorumlu bir ortak ararsınız. İşe alım danışmanlığı pazarındaki çok sayıda sağlayıcı ve iş modeli ile, "meslekten olmayanların" iyi / yetkin danışmanlar ile daha şüpheli veya daha az profesyonel danışmanlar arasında ayrım yapması gittikçe daha zor hale gelmektedir. Dolayısıyla Human Kapital, olası bir iş birliği için şeffaf, açık ve anlaşılır bir temeli temsil eder. 

İşe alımda doğru danışman firma ile çalışmak için:

İşe alım firmasının sektör deneyimi, mülakat yapılan aday havuzu, kaç yıldır hizmet verdiği, açık pozisyonları ne kadar sürede kapattığı, aday bulma kaynakları, mülakatta odaklandıkları konular ve adayları belirli bir puana tabi tutup tutmadıkları, istihdam garantisi, adaylara geri bildirimi ne kadar sürede yaptıkları sorgulanmalıdır.


Bu ilkeler neyi hedefliyor?

Sürece dahil olan herkesi (danışman, müşteri ve aday) hedefler ve personel işe alım danışmanlığı sürecinin profesyonelce nasıl yürütüleceğini açıkça tanımlamayı amaçlamaktadır. Bu nedenle Human Kapital, kendi çalışmaları için müşteri ve adayın, personel işe alım danışmanının profesyonelliği ve niteliği hakkında fikir edinmesine olanak sunar.


Bu İlkelerin Kapsamı:

Personel işe alım danışmanlığı projesinin her adımını kapsar. İlk görüşmeden sözleşmeye ve ilgili bir projenin tamamlanmasının ardından sözleşme sonrası düzenlemelere kadar tüm işe alım süreçlerini kapsar. Sonuç olarak, potansiyel müşterilerin ve adayların her zaman personel işe alım danışmanına bu ilkeleri ve nasıl uyulması gerektiğini sormalarını tavsiye ederiz.  

 

Sağlıklı ve güzel günler dileriz.

Human Kapital İnsan Kaynakları ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd.Şti.